Back to top

Esettanulmányok

Fesztiválok: felépítmények és faházak építése

2012 óta veszünk részt különböző külföldi (Novarock, Frequency) és magyarországi fesztiválok (Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Balatonsound, Kapolcs) látogatóinak elszállásolására kialakított faházak összeszerelésében és egyes fesztiválhelyszínek felépítésében, dekorálásában. Feladatunk először lakó faházak, árusítóbódék összeépítése volt.

A Hellowood nevű faipari alkotócsoport 2013-ban adott számunkra megbízást a Sziget Fesztivál elektronikus zenei arénájának, az úgynevezett Colosseum-nak a felépítésére. Az építést már 6 éve a Háttérország csapata végzi. A raklapokból álló épület 9 méter magas és 36 méter átmérőjű. Az alapként szolgáló 1 cm vastag kiszintezett vaslemezre helyezett első raklap 1 tonna teherbírású, így rakásolhatók egymásra 9 méter magasságig a raklapok. A raklapok 4 sarkán elhelyezett és spaniferrel hozzárögzített szögvas oszlopok tarják egyenesen a felépítményt. 3 méter magasságnál kezdődik az oszlopok összegyűrűzése, összesen 4 magasságban, amely koszorúként tartja össze a kör alakú felépítményt. A gyűrű közepén található a szintén 9 méter magas torony, amelynek alján egy büfé, tetején pedig a fény és hangtechnikai berendezések találhatóak. A Colosseum a Nagyszínpad után a második leglátogatottabb helyszín a Sziget Fesztiválon.

A Colosseum felépítéséhez összesen közel 4000 db raklapot, 3-6-7-8 és 9 méter hosszúságú szögvas oszlopot használunk. A napvitorlák felhelyezésével éri el végleges külsejét a Colosseum.

Járműdekoráció: Unix flotta újradekorálása

2018 óta veszünk részt az Unix Autó Kft. több száz darabos gépjárműflottájának újradekorálásában. 2019 májusáig több mint 200 autón, kamionon és teherautón cseréltünk új grafikával ellátott fóliát.

Egy átlagos méretű autóra (Dacia Dokker) összesen 40 fóliadarabot kell felhelyezni. A fóliák között van nagyobb méretű víztiszta fólia, szürkehátú piros és fekete színű dekorcsík, karbonmintás fekete és kisebb feliratokat tartalmazó matrica is. Egy autó fóliázása kb. 4 órát vesz igénybe.

Telekom üzletek újradekorálása országszerte